Over ons.

Marijne Vos &
Ben Kuiken

Dit is
Marijne

Enthousiast, creatief maar wel een sloddervosje. Als kind maakte Marijne al spelletjes. Samen met haar zusje paste ze de spelregels van het spel aan tot het klopte en het voor iedereen leuk was om te spelen. Of ze speelde op school sprookjes na en creëerde zo haar eigen fantasiewereld.

Eigenlijk is ze nooit opgehouden met kijken hoe ze dingen leuker, creatiever en vrolijker kan maken. Zoals ze tegen haar zoontje onlangs zei: mama maakt spelletjes voor volwassenen, want werken kan met veel meer plezier.

Als organisatieadviseur en facilitator heeft ze in de loop der jaren kennis opgedaan van veranderkunde, appreciative inquiry, business model generation, design thinking en nieuw organiseren. Deze kennis zet ze nu in voor het ontwikkelen van speelvormen (spellen en creatieve werkvormen) in organisaties.

Dit is
Ben

Met de map onder zijn arm naar school. Die wordt later professor, zeiden zijn ouders. Of dat er ooit nog van komt… Hij studeerde wel filosofie, en is nu zelfs bezig met een promotie-onderzoek naar sensemaking. Dat is best ingewikkeld, maar gelukkig vergeet hij niet te blijven spelen.

Hij schreef ook al een paar boeken, waaronder De laatste manager, De Zinmakers en De Organisatiefilosoof. Dat doet hij ook het liefste: lezen, onderzoeken, schrijven. En spelen, natuurlijk. Zijn favoriete spel is het taalspel, dat hij als organisatiefilosoof in organisaties mag spelen.

Voel je welkom om hier rond te snuffelen, we hebben geen geheimen.

Of misschien toch wel, maar we willen die graag met je delen.

Zullen we verstoppertje spelen?