Het Grote Organisatiespel

Zou je de organisatie kunnen zien als een spel? Net als in het spel is er ook in de organisatie een speelveld, zijn er spelregels, verschillende rollen en is er een doel…

De metafoor van de organisatie als spel biedt veel (speel)-ruimte:

  • hierdoor neem je de organisatie en je werk wat minder serieus (niet dat het niet serieus is, maar het is ook maar gewoon werk. Net als spel: als je een spelletje speelt, wil je wel graag winnen. En tegelijk is het maar spel).
  • het zet je aan het denken over de organisatie en alles wat daar gebeurt. Bijvoorbeeld: welke spelregels gelden er eigenlijk, en wie bepaalt die? Of: gaat het in het spel van de organisatie om winnen, of om het spel?
  • het stelt je in staat om je op een andere manier met je collega’s te verbinden en in gesprek te gaan. Het spel is een uittreden uit de normale werkelijkheid, zegt Huizinga.
  • het spel heeft zijn niet per se een doel; het gaat vooral om op een plezierige manier met elkaar bezig te zijn en elkaar op een andere manier te leren kennen. Nuttig bezig zijn is een groot goed, maar soms slaan we daar gigantisch in door. Dan kan het goed zijn om ‘nutteloos’ bezig te zijn, omdat dan de mooiste dingen kunnen ontstaan. Creativiteit gedijt bij een leeg hoofd en een lege agenda.
Nuttig bezig zijn

Het gevaar bestaat dat het spel ook weer een doel op zich wordt, en ergens toe moet bijdragen. Dan wordt het al gauw serious gaming, waar op zich niets mis mee is, maar weinig te maken heeft met spel en spelen. Van een spel kun je veel leren. Daarom moedigen we onze kinderen ook aan om te gaan spelen. Maar kinderen spelen niet omdat ze iets willen leren. Ze spelen gewoon, omdat het ze plezier geeft.

Zouden we een spel kunnen maken dat plezier geeft en verbinding, en waar je stiekem toch ook veel van leert? Met deze vraag gingen Marijne Vos en ik spelen. Het werd Het Grote Organisatiespel.

(ook wel: Het Grote Fröbelspel. Maar we hebben gemerkt dat als je een speelse boodschap wilt delen met serieuze mensen, je beter hun taal kunt gebruiken. Dat is de magie van taal, waar je dus ook weer mee kunt spelen).

Dromen over organisatie

Het Grote Organisatiespel dus, dat je speelt in teams van 3 tot 6 mensen. Er zijn verschillende rollen te verdelen en zowel individuele en gezamenlijke opdrachten die je kunt gebruiken om het gesprek te voeren over waarden, dromen, spelregels, plezier in je werk en nog veel meer. Je kunt het spel gebruiken om een gezamenlijke visie op de toekomst te ontwikkelen, om je jaarplan op te stellen, elkaar beter te leren kennen, en nog veel meer.

Maar voordat het weer te veel op doelen begint te lijken: ga het maar gewoon spelen, dan ontdek je het vanzelf.

Het spel is net als Het Grote Fröbelboek vormgegeven door Hein Van Putten, waardoor het een droom van een spel is geworden.

Dus heb je binnenkort een bijeenkomst met al je medewerkers? Wij komen graag een keer buiten spelen.

Interesse? Neem contact op.