organisatiespel

Een jaarplan schrijven, een visie ontwikkelen, of elkaar beter leren kennen? Doe het grote Organisatiespel/Fröbelspel!

Er moet nogal veel gebeuren in organisaties: jaarplannen maken, een visie ontwikkelen, vergaderen, de samenwerking verbeteren…

Maar laten we elkaar nou eerst maar eens gaan ont-moeten door die dingen die moeten eens op een andere, meer speelse manier aan te pakken. Bijvoorbeeld door het grote Organisatiespel te spelen, het organisatiespel dat de mensen in de organisatie weer speelruimte en verbinding geeft.

Het gaat wel ergens over

Een spel klinkt misschien niet zo serieus, maar het grote Fröbelspel is bloedserieus, want het gaat wel ergens over.

Het gaat (onder andere*) over…

  • …hoe je beter samenwerkt;
  • …hoe je je eigen rol invult en zo een bijdrage levert aan het geheel;
  • …hoe je betrokkenheid en verbinding creëert;
  • …hoe je elkaar weet te vinden;
  • …hoe je met elkaar het gesprek voert over waarden en doelen;
  • …hoe je met elkaar de spelregels bepaalt…

…en dat allemaal in de vorm van een spel, waardoor het nog leuk is om te doen ook.

*in overleg met de organisatie kunnen de opdrachten, vragen en het spelbord worden aangepast aan de behoefte en vragen van de organisatie en de deelnemers.

Organisatiespel voor 4 tot 8 spelers van 1 t/m 99 jaar

Het grote Fröbelspel is een organisatiespel dat je in (meerdere) teams van 4 tot 8 deelnemers speelt. Elk team heeft zijn eigen spelbord, waar op getekend mag/moet worden en dat je na afloop op kunt hangen in de gang of teamruimte. Tijdens het spel krijg je allemaal vragen en opdrachten die je aan het denken zetten, aan de hand waarvan je het gesprek met elkaar kunt voeren, die energie geven en enthousiast maken, die je doen lachen en waarbij je elkaar beter leert kennen. Door het spel te spelen met elkaar ontstaat er meer speelruimte in je hoofd, in je werk, en in de organisatie.

Reflecteren op je rol en je werk

Een belangrijk onderdeel van het spel is de reflectie tijdens en na het spel, zowel op de inhoud, maar ook op het proces. Dit gebeurt onder begeleiding van speeladviseur Marijne Vos en organisatiefilosoof Ben Kuiken, samenstellers van Het Grote Fröbelboek voor Adviseurs. Bij deze reflectie staat vooral de koppeling met je eigen werk centraal: hoe kun je de verschillende inzichten vertalen naar je werk en de organisatie?

Interesse?

Heb je interesse om het grote Fröbelspel in je organisatie te spelen? Neem vrijblijvend contact op voor een prijsopgave: spelen@speeladviseur.nl